Wegenwerken centrum

UPDATE 22 MEI 2018:

Vanaf dinsdag 22 mei 2018 legt de aannemer de riolering aan in de Kerkstraat tussen het kruispunt Kerkstraat x Nieuwesteenweg tot aan het kruispunt Kerkstraat x Kloosterstraat x Mouveldstraat.

De Kasteelstraat is nog steeds onderbroken en de Kerkstraat wordt opnieuw onderbroken. Daarom wordt het verkeer in de Nieuwesteenweg in beide richtingen toegelaten.

Het verkeer uit het noorden (richting Wijer, …) kan via de Heuvelstraat naar het gemeenteplein en verder rijden via de Nieuwesteenweg en/of de Pastorijstraat.

Het verkeer dat uit het zuiden (Sint-Truiden, …) komt, kan tot 27 mei 2018 via de Kloosterstraat en de Pastorijstraat door het centrum.

Op het gemeenteplein kan intussen geparkeerd worden.

Vanaf maandag 28 mei 2018 wordt de riolering uitgebreid tot over het kruispunt met de Kloosterstraat, waardoor het verkeer op dit kruispunt geen doorgang meer heeft.

Na de werken aan het kruispunt Kerkstraat x Kloosterstraat x Mouveldstraat werkt de aannemer verder met de riolering tot aan het kruispunt Kerkstraat x Vlemingstraat, om nadien onmiddellijk te volgen met de aanleg van de wegenis tot aan laatstgenoemd kruispunt. Vermoedelijke einddatum van deze werken: 15 juni 2018.

Intussen wordt ook in het noordelijk deel van de Kerkstraat verder gewerkt aan de wegenis. De fietspaden worden binnenkort aangelegd en het kruispunt Kerkstraat x Kasteelstraat krijgt verder vorm. Normaalgezien wordt dit kruispunt ook opengesteld op 15 juni 2018.