Vlaams Kampioenschap Tegelwippen: doe jij ook mee?

Gepubliceerd op woensdag 6 maart 2024 11.50 u.
Voor de tweede keer op rij is er ook dit jaar een Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Steden en gemeenten in Vlaanderen nemen het tegen mekaar op om tussen 21 maart en 31 oktober 2024 zoveel mogelijk ‘tegels te wippen’ (of anders gezegd: te ontharden). Ook gemeente Nieuwerkerken doet opnieuw mee.

Breek in jouw voor-, achter- of geveltuin tegels of een andere soort verharding uit. Registreer dit vóór 1 november 2024 op de website van het VK Tegelwippen en je maakt kans op een prijzenpakket en eeuwige roem als ‘tegelwipper van de maand’. 

Wissel grijs voor groen

Zet bloemen, struiken of bomen op de plaats waar je tegels hebt gewipt. Je tuin trekt dan meer diertjes aan, het regenwater kan beter in de grond trekken en je hebt gratis verkoeling op warme dagen. Jouw tuin is nu ook gewoon een mooiere plek om in te vertoeven. 

Met je buurt of wijk 

Nóg leuker is tegelwippen met je buurt of wijk. Leer je buren kennen, wissel materiaal uit en koop plantjes in bulk. Ambassadeurs Bartel Van Riet en Tine Embrechts beamen: samen tegelwippen is plezant!

Nog vragen? 

Welk materiaal heb je nodig? Welke plantjes zet je het best in de plaats? Hoe begin je eraan? Je vindt het allemaal op vk-tegelwippen.be.