Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

Gepubliceerd op dinsdag 4 april 2023 10.34 u.
Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 gaat het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen door. Het doel is om in steden en gemeenten zoveel mogelijk tegels en verharding uit te breken en dit te vervangen door groen.

Aangezien het een kampioenschap is, voorzien we in onze gemeente zelf een actie. We organiseren een wedstrijd op straatniveau. Alle straten kunnen zich t.e.m. 15 juni 2023 inschrijven ongeacht het aantal deelnemers. Het doel is om zoveel mogelijk tegels/verharding te wippen. De straat die het grootste aantal verharding heeft gewipt, krijgt een straatbarbecue als prijs door de gemeente aangeboden. Daarenboven voorziet bloemen- en tuincentrum Sampermans elke inwoner die 1m² uitgewipte tegel/verharding inlevert van een plantje, siergras, … om van start te gaan met een mooie groene opvulling.

Iedereen kan meedoen aan het VK tegelwippen door tegels uit te breken in zijn voor-, achter- of geveltuin. De opgebroken verharding zal worden verzameld in een container waarmee op het einde van de actie een kunstwerk gemaakt zal worden. Je kan de aantallen ook ingeven via de tegelteller op de website www.vk-tegelwippen.be/.

Wil je graag wat meer informatie over de wedstrijd die wij als gemeente organiseren? Schrijf je dan in voor het infomoment op 15 mei 2023 om 19.30 uur in de raadzaal van het sociaal huis. Dan wordt het volledige reilen en zeilen van de wedstrijd uitgelegd en kom je te weten hoe jij en je buren kunnen deelnemen aan deze wedstrijd.

Inschrijven voor het infomoment en de wedstrijd kan via ruimtelijke.ordening@nieuwerkerken.be of 011 48 03 76.