Verbroederings/jumelagecomité

Sinds 1999 is Nieuwerkerken verbroederd met het Toscaanse San Casciano in Val di Pesa. Dit pittoreske stadje, een 15-tal kilometer ten zuiden van Firenze, ligt in het hart van de Chianti Classico streek. De reden van de jumelage met Nieuwerkerken ligt in het feit dat een deelgemeente Chiesanuova heet, hetgeen Italiaans is voor Nieuwerkerken.

Ons bestuur beschikt sindsdien over een verbroederingscomité dat de contacten tussen het gemeentebestuur, verenigingsleven en bevolking van Nieuwerkerken en San Casciano V.P. onderhoudt.┬á

Het verbroederingscomité zet jaarlijks één of meerdere activiteiten op, waaronder culinaire proeverijen, culturele avonden, tentoonstellingen en uiteraard ook bezoeken en ontvangsten van groepen uit beide zustergemeenten.
In 2009 organiseerde het jumelagecomité naar aanleiding van het 10-jarig jubileum een feestprogramma met zowel bezoeken van Nieuwerkerkenaren (zangkoor Sint-Cecilia, muziekgroep Perverted, het jumelagecomité, ...) aan onze zustergemeente, als de ontvangst van onze Toscaanse partner in Nieuwerkerken, geconcentreerd rond de boerenmarkt begin september.

Het jumelagecomité is samengesteld uit ge├»nteresseerden in de verbroedering, de schepen van jumelages, de ambtenaar voor jumelages en vertegenwoordigers van de in de gemeenteraad zetelende fracties.

Voorzitter: Yvette Bambust, gsm. 0474 36 35 70, e-mail yvette.bambust@skynet.be

Wie interesse heeft in de werking en/of activiteiten van het comité kan contact opnemen via jumelage@nieuwerkerken.be of 011 48 03 62.

Meer informatie over onze verbroederingsgemeente San Casciano vind je op: