Tussenkomst gemeente bij aankoop busabonnement bij De Lijn

Omdat we iedereen bewuster willen laten kiezen voor duurzame verplaatsingen, willen wij als gemeente de keuze voor het openbaar vervoer mee ondersteunen. Daarom voorzien we sinds 1 mei 2023 voor iedere inwoner van Nieuwerkerken een tussenkomst bij de aankoop van een busabonnement.

Kortingen

Vanaf 1 juli 2024 voorzien we volgende kortingen:

Korting Buzzy Pazz Junior en Buzzy Pazz Junior VG/VT

Kinderen van 6 tot en met 11 jaar krijgen 15% korting op een Buzzy Pazz Junior of Buzzy Pazz Junior VG/VT met een geldigheid van 1 jaar. Deze korting voor de Buzzy Pazz Junior wordt automatisch afgetrokken van de kostprijs.

Korting Buzzy Pazz en Buzzy Pazz VG/VT

Jongeren van 12 tot en met 24 jaar krijgen 15% korting op een Buzzy Pazz of Buzzy Pazz VG/VT met een geldigheid van 1 maand, 3 maanden of 1 jaar. Deze korting voor de Buzzy Pazz wordt automatisch afgetrokken van de kostprijs.

Korting Omnipas en Omnipas VG/VT

Inwoners van 25 tot en met 64 jaar krijgen 15% korting op een Omnipas of een Omnipas VG/VT met een geldigheid van 1 maand, 3 maanden of 1 jaar. De korting voor de Omnipas wordt automatisch afgetrokken van de kostprijs.

Korting Omnipas 65+ en Omnipas 65+ VG/VT

Inwoners vanaf 65 jaar krijgen 15% korting op een Omnipas 65+ of een Omnipas 65+ VG/VT met een geldigheid van 1 jaar. De korting voor de Omnipas65+ wordt automatisch afgetrokken van de kostprijs.

Aanvraag

Je hoeft geen aparte aanvraag te doen om de korting te bekomen. De korting wordt automatisch verrekend bij de aankoop. Het volstaat dus om gewoon zoals voorheen jouw abonnement aan te vragen bij De Lijn. Het enige verschil is dat je nu minder zal moeten betalen.