Speelpleinwerking zomer 2020

Vanaf woensdag 1 juli 2020 gaat de zomer op speelpleinwerking ‘het vergeet me nietje’ van start, voor alle kinderen vanaf geboortejaar 2013.

Vanwege de coronamaatregelen zal onze werking er dit jaar, uitzonderlijk, anders uitzien. We kunnen enkel kinderen, waarvan één van de ouders woonachtig is te Nieuwerkerken of kinderen van onze Nieuwerkerkse scholen verwelkomen. We werken deze zomer ook met een verplichte vooraf inschrijving, zodat we onze bubbels van 50 personen (kinderen + begeleiders) kunnen vormen. Er mogen over de hele week, maximaal 45 verschillende kinderen aanwezig zijn. Het zou dus leuk zijn als kinderen meerdere dagen per week aanwezig kunnen zijn. Als iemand maar een halve dag komt is deze plaats voor de hele week al ingenomen.

Ten laatste woensdag (23.59 uur) moet de inschrijving voor de week erna doorgeven zijn. Je kan steeds per halve dag inschrijven. De inschrijfformulieren, per week en per locatie, zijn hieronder te vinden.

Betalen kan enkel via factuur, na de zomervakantie (2,5 euro per halve dag).

Uiteraard proberen we alle opgelegde maatregelen, wat betreft hygiëne en social distance, te volgen. Dit vraagt niet enkel een extra inspanning van de jeugddienst en onze jobstuderen/monitoren, maar ook voor de kinderen en ouders.

Programma:

Kozen: Buurthuis Ter Cose, Opcosenstraat 7

Woensdag 1 juli t.e.m. 3 juli: openingsweek

Maandag 6 juli t.e.m. 10 juli: reis rond de wereld

Maandag 13 juli t.e.m. 17 juli: extreme-week

Maandag 3 augustus t.e.m. 7 augustus: kidsparadijs

Maandag 10 augustus t.e.m. 14 augustus: sprookjesweek

Maandag 17 augustus t.e.m. 21 augustus: watersplash-week

Maandag 24 augustus t.e.m. 26 augustus: slotweek (geannuleerd, enkel in Nieuwerkerken)

Nieuwerkerken: Oc De Brug, Kerkstraat 113

Maandag 6 juli t.e.m.10 juli: extreme-week

Maandag 10 augustus t.e.m. 14 augustus: kidsparadijs

Maandag 24 augustus t.e.m. 26 augustus: slotweek

We zijn volledige dagen open van 9 tot 16 uur. Let op! Wanneer je gebruik maakt van het Bieke voor of na speelpleinwerking, zal je de locatie van speelpleinwerking moeten kiezen waar het Bieke voor en na opvang doet. Om onze bubbels te respecteren kan je maar, per week, op één plaats naar speelpleinwerking komen.

Voorlopig zijn er nog geen uitstappen gepland. Afhankelijk van het verloop van het coronavirus en de daaraan gebonden maatregelen, kunnen we eventueel nog regionale, maar kleinere, uitstappen organiseren.

Indien mogelijk proberen we onze tieners in een aparte bubbel te plaatsen, omdat voor hen andere maatregelen gelden.

We hebben van iedereen een medische fiche (zie hieronder in de bijlagen) nodig. Deze kan je de eerste dag bezorgen of via mail (vrijetijd@nieuwerkerken.be).

Kinderen die de laatste 5 dagen symptomen hadden van Covid-19 zijn helaas niet welkom. Kinderen met een verhoogd risico zijn welkom, mits toestemming van ouder en/of huisarts.