Rioleringswerken Breestraat/Neercosenstraat

Gepubliceerd op dinsdag 2 juli 2019 16.44 u.
Op maandag 19 augustus 2019 start aannemer Groep Roos met de riolerings- en wegeniswerken in de Breestraat en de Neercosenstraat in Kozen. Het werk is opgedeeld in 3 fases:

Fase 1: Start in de zijweg van de Breestraat (aan de Kozenbeek) en gaat zo verder richting kruispunt met het Wouterveld en kruispunt met de Zwarteindestraat. Het kruispunt met het Wouterveld en het laatste deel van de Breestraat tot aan de Heiligenbornstraat zit niet in dit werk en bijgevolg is het Wouterveld via de Breestraat steeds bereikbaar. Het kruispunt met de Zwarteindestraat is dit jaar ook nog steeds toegankelijk. Indien de weersomstandigheden meezitten is het de bedoeling om fase 1 tot en met de onderlaag asfalt af te werken voor het kerstverlof van 2019.

Fase 2: Start na Nieuwjaar 2020 en situeert zich tussen de Stevoortstraat en de Zwarteindestraat. Dit is een kleine fase en deze zal normaal snel afgewerkt kunnen worden. Op dat ogenblik is fase 1 al opnieuw toegankelijk. 

Fase 3: Start in de zijweg van de Neercosenstraat (aan de Kozenbeek) en gaat zo tot aan de Stevoortstraat. Tussen de 3 fases door zal ook de insteek van de Zwarteindestraat tot en met de woning nummer 19 aangelegd worden.

De werken omvatten de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel met waar het mogelijk is het behoud van de open grachten. De vernieuwing van het volledige wegdek met nieuwe kantstroken en een rijweg in asfalt. De totale kostprijs voor deze werken is 2 337 000 euro en de uitvoeringstermijn loopt tot juli 2020.

 

Vragen of info:

Gemeentelijke toezichter van de werken: Olivier Lambrechts, gsm 0495 25 17 16

Gemeentelijk administratief toezicht op de werken: Thomas Weenen, tel. 011 48 03 74

Schepen openbare werken: Luc Vaes, gsm 0474 26 08 82