Red levens: schrijf je in voor de gratis opleiding reanimeren met AED

Gepubliceerd op maandag 26 september 2022 14.04 u.

Hoe reageer jij als plotseling iemand neervalt op straat? Tijdens de opleiding reanimeren met AED-toestel leer je de vaardigheden en het vertrouwen om in te grijpen bij een hartstilstand. Het gemeentebestuur biedt in samenwerking met het Rode Kruis afdeling Sint-Truiden, gratis opleidingen aan.

In onze gemeente hangen 5 Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s) die 24 uur per dag toegankelijk zijn:

1. Gemeentelijke sporthal, Kerkstraat 132, 3850 Nieuwerkerken
  2. Buurthuis Ter Cose, Opcosenstraat 7, 3850 Kozen
  3. Gemeentelijke loods, Ambachtstraat 1109, 3850 Nieuwerkerken
  4. Kerk Binderveld, Molenstraat 1, 3850 Binderveld
  5. Bieke Wijer, Schansstraat 45, 3850 Wijer

Door een AED (of automatisch externe defibrillator) te gebruiken, stijgen de overlevingskansen van het slachtoffer aanzienlijk. Het draagbaar toestel bepaalt autonoom of een elektrische schok het slachtoffer kan helpen. Bovendien hoef je geen technische knobbel te zijn om een AED te gebruiken: het toestel geeft duidelijke, gesproken instructies hoe je het gebruikt.

Wil jij ook leren reanimeren met AED? Schrijf je dan nu in voor een opleiding.

Op één avond leer je hoe je met een AED-toestel werkt en maak je kennis met de belangrijkste principes van hartmassage en beademing. Iedereen die deze opleiding volgt, krijgt nadien ook een attest van deelname.

De volgende opleidingen vinden plaats op:

• Maandag 14 november 2022 van 19.00 uur tot 22.15 uur in Buurthuis Ter Cose, Opcosenstraat 7, 3850 Kozen.
  • Donderdag 1 december 2022 van 19.00 uur tot 22.15 uur in oc De Brug, Kerkstraat 129, 3850 Nieuwerkerken.

Inschrijving voor de opleiding is verplicht via het inschrijfformulier op www.nieuwerkerken.be/aed, via mail naar preventie@nieuwerkerken.be of telefonisch via 011 48 03 77. Voor de opleiding in Kozen kan je inschrijven t.e.m. 10 november, voor de opleiding in Nieuwerkerken t.e.m. 28 november.

Er kunnen maximum 15 personen deelnemen aan 1 opleiding. Snel inschrijven is dus de boodschap!