Wegenwerken centrum

UPDATE 8 oktober 2018:

Op woensdag 10 oktober 2018 zal de onderlaag asfalt in de Pastorijstraat geplaatst worden.
Op donderdag 11 oktober 2018 zal de toplaag asfalt in de Kerkstraat (zone zuid) geplaatst worden tussen de Kloosterstraat en de Driesstraat. In deze laatste werkzone is het belangrijk de voertuigen buiten de werkzone te plaatsen de avond voordien.
De aannemer zal nog meer gedetailleerd communiceren naar de bewoners.

UPDATE 5 september 2018:

Voor de start van het nieuwe schooljaar informeren we u graag over de wegenwerken in het centrum van Nieuwerkerken:

De Kerkstraat is tussen de Rozenbosstraat en het gemeenteplein geasfalteerd en dus open ter hoogte van de school, oc De Brug en de sporthal.

Ook de Heuvelstraat en de Kasteelstraat zijn open. Opgelet: de belijning en signalisatie ontbreken nog.

Voor de toegang naar de school wordt gevraagd enkel het wegje achter de sporthal te gebruiken.

In de Pastorijstraat voert de aannemer nog werken uit. Deze is volledig afgesloten.

In de Kerkstraat tussen het kruispunt met de Vlemingstraat en het kruispunt met de Mouveldstraat-Kloosterstraat wordt nog volop gewerkt.

Op donderdag 6 september 2018 wordt de laatste fase “onderlaag asfalt” uitgevoerd. Hierdoor zal in de voormiddag de Vlemingstraat afgesloten zijn. Gelieve ’s morgens vóór 7u de benodigde voertuigen buiten de werfzone te plaatsen. In de late namiddag zal de toegang tot de Vlemingstraat opnieuw mogelijk zijn.

Verder kunnen we ook aankondigen dat op maandag 10/09 en dinsdag 11/09 het betonnen fietspad wordt aangelegd tussen het kruispunt Kloosterstraat/Kerkstraat/Mouveldstraat tot en met het kruispunt Bornestraat/Driesstraat/Kerkstraat. Over het fietspad worden dan voorlopig loopbruggen geplaatst teneinde u toegang te geven tot uw woning. Enkele dagen later herstellen we de inritten zodanig dat u terug binnen kan met het voertuig.

Op maandag 10/09 zal er gedurende een periode van een aantal uren ook geen toegang zijn tot de Vlemingstraat. In deze tijd bouwen we een voorlopige toegang over het fietspad heen, dewelke een week ter plaatse zal blijven. Personenvervoer over deze constructie is mogelijk, verkeer boven de 3.5T is niet toegelaten.

In de Kerkstraat tussen de Vlemingstraat en de Driesstraat is de onderlaag asfalt reeds sinds begin augustus voltooid.

De overige verkeerssituaties blijven behouden.

Begin oktober zijn hopelijk alle wegeniswerken afgerond en dienen enkel nog lokaal wat voetpaden en afwerkingen uitgevoerd te worden.

Wij wensen u een fijne start van het schooljaar!