Plant vroege bloeiers en doe de hommels een plezier

Gepubliceerd op vrijdag 4 augustus 2023 13.54 u.
Vroege bloeiers terwijl we richting het najaar gaan? Zeker en vast! Want deze bollen moet je planten in september of oktober.

Kan je ook zo genieten van de bloemen die stilaan terug in de bloei komen? Wil je ook graag iets planten dat vroeg begint te bloeien en wat extra kleur geeft? Doe dan een beroep op vroege bloeiers zoals krokussen, blauwe druifjes, narcissen, … en voorzie een bollengrasland. Het ziet er niet alleen mooi uit maar ook de hommels zullen je enorm dankbaar zijn!

Hommels zijn de eerste van alle wilde bijen die uitvliegen bij de eerste zonnestralen. Wanneer de koningin uitvliegt, zoekt ze een nestplaats en legt ze enkele eitjes waar de eerste werksters uitkomen. Om voedsel te vinden, doet de koningin een beroep op vroege bloeiers en wanneer de werksters uitgekomen zijn, zullen zij het voedsel verzamelen en kan de koningin zich focussen op haar belangrijkste taak: eitjes leggen.

Een bollengrasland is dus zeker een leuke stap om iets te doen voor hommels maar zelf kan je ook genieten van het zicht van je bollengrasland. Tegen dat de bollen zijn uitgebloeid en vergeeld in mei kan je het grasland gewoon weer kort maaien. Je bollengrasland wordt gazon en daar kan je de hele zomer van genieten.