Opgelet: valse e-mails in omloop!

Gepubliceerd op donderdag 16 december 2021 20.51 u.

Opgelet, er circuleren momenteel frauduleuze e-mails van de Vlaamse Overheid, de FOD Financiën (of een sms van "FOD Financiën"), Jacobs & Partners, Maartens & Guzel, Remmers & Koc, Rombouts & Koc, DFI - Advocaten & Gerechtsdeurwaarders, ODDCOLL - Advocaten & Gerechtsdeurwaarders, Siregar, Van Laenen, Vlemming, Bureau Justice en Lambert Liaudet.

Een inwoner van Nieuwerkerken meldde ons vandaag dat hij een verdachte e-mail had ontvangen. In deze e-mail staat valselijk dat de gemeente opdracht heeft gegeven tot de vordering van de achterstand voor de afvalstoffenheffing en rioolbelasting over 2021. Deze e-mails zijn frauduleus! Ontvang je zo'n e-mail, ga er dan zeker niet op in!

Gelieve er rekening mee te houden dat de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders nooit e-mails stuurt met een verzoek tot betaling!

Ook zijn er gevallen gekend van fraudeurs die zich voordoen als gerechtsdeurwaarders en van deur tot deur gaan om niet-bestaande rekeningen te innen. 

Meer informatie, tips en een lijst van de gekende oplichters vind je op https://www.gerechtsdeurwaarders.be/de-gerechtsdeurwaarder/praktische-informatie/internetfraude