Wegenwerken centrum

Gepubliceerd op vrijdag 13 april 2018 9.46 u.
In deze nieuwe fase worden de riolerings- en wegeniswerken uitgebreid tot de aansluiting met de Kasteelstraat en de Oude Processieweg. Vanaf dinsdag 17 april geldt een nieuwe verkeersregeling!

 

  • Vanaf dinsdag 17 april is de toegang tot de school en de sporthal niet meer toegankelijk via de Kasteelstraat. Als alternatief kan je voortaan via het centrum en/of via de Heuvelstraat rijden.
  • Vanaf woensdag 18 april moet het verkeer (en het openbaar vervoer) vanuit het noorden (Wijer) de omleiding via de Klein Tegelrijstraat en de Heuvelstraat volgen.
  • De toegang vanuit het zuiden (Sint-Truiden) wijzigt niet. Het kruispunt van de Kerkstraat met de Mouveldstraat en de Kloosterstraat blijft in deze fase nog open.
  • Op het centrumplein zelf wordt vlak voor het gemeentehuis nog gewerkt waardoor we hier slechts één rijstrook ter beschikking stellen met beurtelings verkeer geregeld via verkeerslichten.
  • Vanaf donderdag 19 april is het centrumplein opnieuw beschikbaar als parkeerzone maar voorlopig enkel toegankelijk via de Pastorijstraat.

Deze werken duren vermoedelijk tot half mei (afhankelijk van de weersomstandigheden).

Het sociaal huis en De Post blijven bereikbaar via de Nieuwesteenweg, de Spar via de Pastorijstraat.

Vanaf half mei werkt de aannemer aan het kruispunt Kloosterstraat-Mouveldstraat.