Nieuwe ANPR-camera aan de kerk van Wijer

Gepubliceerd op dinsdag 15 december 2020 9.44 u.

De politiezone Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken probeert haar buitengrenzen via een ANPR-cameranetwerk in beeld te brengen. Momenteel stonden er al op 9 locaties dergelijke camera’s opgesteld waaronder eentje op de Diestersteenweg in Nieuwerkerken. Om het verkeer komende van en naar Hasselt nu ook permanent te monitoren, werd er deze week een nieuwe ANPR- camera geplaatst aan de kerk van Wijer.

Ook in Sint-Truiden en Gingelom komt er telkens één camera bij en zo zal de politiezone nu over 12 vaste ANPR-camera’s beschikken op haar grondgebied. ANPR-camera’s zijn camera’s die zich richten op nummerplaatherkenning. De politiezone beschikt naast dit vast netwerk ook over een mobiele ANPR-camera die ingezet kan worden bij specifieke verkeers-en controleacties.