Maand van de sportclub

Gepubliceerd op vrijdag 11 augustus 2023 10.39 u.
Ook dit jaar vindt van 1 tot 30 september 2023 de 'Maand van de Sportclub' weer plaats. Met deze actie wil Sport Vlaanderen de clubs en hun werking in de kijker plaatsen. Deze sportclubs van Nieuwerkerken doen alvast mee:

Badminton Nieuwerkerken

Badminton Nieuwerkerken organiseert in de maanden september en oktober op woensdag gratis initiatielessen. Op woensdag 6, 13, 20 en 27 september en 4 oktober kan je gratis deelnemen aan initiatielessen. Er zijn twee reeksen, van 19 tot 20 uur en van 20 tot 21 uur. Beide sessies staan open voor zowel jeugd als volwassenen. Het is de ideale sport om met je (klein)kinderen te beoefenen. Wie al meer ervaring heeft, kan gratis deelnemen aan het vrij spel tussen 20 uur en 22.30 uur. Kom zeker eens kijken, alleen of met vrienden, iedereen is van harte welkom! Op zondagvoormiddag is er vrij spel van 9.30 tot 12 uur. Alle leeftijden zijn dan welkom. Er is steeds materiaal ter beschikking.

Meer info via badnwk@gmail.com.

Basketbalclub Nieuwerkerken

Basket, iets voor jou? Leer de basisprincipes van de basketbalsport in de ‘basketspeeltuin’. Daarna kan je met je vaardigheden doorstromen naar de hogere leeftijdscategorieën. Ervaren trainers zorgen voor degelijke begeleiding. Kom het eens proberen! De hele maand september is iedereen vanaf 4 jaar welkom op onze gratis trainingen in de sporthal van Nieuwerkerken, telkens op woensdag van 16 tot 17 uur.

Beweegt je kind graag maar weet je nog niet welke sport te kiezen? Voor kinderen van 3 tot 6 jaar is er op zondag van 11 tot 12 uur Multimove met erkende begeleiders. Hier komt elk aspect van bewegen aan bod: rennen, klimmen, werpen, springen, vangen, … Ook dat kan je in de maand september gratis komen uitproberen in de sporthal van Nieuwerkerken.

Meer info via 0477 45 10 58 of op www.basketnwk.eu.

Fros Bodyforming

Deze cardiofitness op motiverende muziek verbetert het figuur, de spierspanning en spierkracht, de uithouding en de conditie. Door de spierversterkende oefeningen voor de benen, billen, heupen, buik en rug rechtstaand en op de grond wordt ook de vetverbranding gestimuleerd. De grondoefeningen zijn rugvriendelijk en samen met de buikspieroefeningen uitstekend geschikt voor het versterken van de rug en buikgordel. Deze zeer gevarieerde workout is geschikt voor iedereen die zijn figuur en conditie wil verbeteren. Iedereen is welkom. 

Wanneer? Vanaf 3 september wekelijks (niet in de schoolvakanties) op dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur. Je krijgt altijd 1 gratis proefles.

Meer info via Ingrid Mekers op tel. 0477 30 84 70 of ingrid.mekers@fros.be.

Hakko Denshin Ryu Jujutsu

Leer jezelf verdedigen tegen elke mogelijke aanval. Jongens en meisjes, jong en oud, iedereen welkom. Voor alle nieuwelingen zijn er drie gratis proeflessen. Kom snel een kijkje nemen tijdens onze trainingen op dinsdag van 19 tot 21 uur en op zondag van 10 tot 12 uur in de sporthal van Nieuwerkerken.

Meer info via Wim Vanoirbeek op 0498 18 02 82 of via www.honshu-dojo.be.

Voetbalclub VV Nieuwerkerken

Ben jij tussen de 5 en 10 jaar oud en dol op voetbal? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! VV Nieuwerkerken is op zoek naar jonge enthousiaste spelers die graag willen voetballen en plezier willen beleven op het veld. Kom de eerste maand volledig gratis proberen. Onze trainingen vinden plaats vanaf 2 augustus op woensdag en vrijdag van 18 tot 19 uur. Het is de perfecte gelegenheid om je voetbalvaardigheden te ontwikkelen, nieuwe vrienden te maken en vooral veel plezier te maken! Of je nu al ervaring hebt met voetbal of net begint, iedereen is welkom bij VV Nieuwerkerken. Onze trainers staan klaar om je te begeleiden en te helpen groeien in het spel. Dus als jij of iemand die jij kent graag wil deelnemen aan ons jeugdvoetbalprogramma, aarzel dan niet om ons te contacteren. We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen bij VV Nieuwerkerken! Laten we samen genieten van al wat deze mooie sport ons te bieden heeft!

Meer info en aanmelden via Jeroen Quintiens op 0476 59 73 21 of quintiensjeroen@hotmail.com.

Damesturnkring Blijf Jong

Deze turnkring telt een twintigtal leden die wekelijks op maandagavond (niet in de schoolvakanties) om 20 uur in de sporthal een uurtje turnen onder leiding van een sportleerkracht. Het geheel wordt muzikaal ondersteund en de oefeningen wisselen veel af. We richten ons op de 50-plussers. Het lidgeld bedraagt 60 euro per jaar. Wie wil kennismaken, mag de eerste les gratis meedoen.

Meer info via voorzitster Hilda Buntinx op 011 69 18 25 of hilda.buntinx@telenet.be.

Dansschool SCJ Dance

Welkom bij SCJ Dance, de dansschool in Nieuwerkerken die ernaar streeft om in een positieve sfeer en met onderling respect een positieve leeromgeving te creëren voor al onze leden. We trachten elke danser te motiveren om hun danskwaliteiten te tonen en te verbeteren, met oog voor het persoonlijk talent van al onze dansers. Door ons ruim aanbod in de verschillende stijlen is er voor ieder wat wils: streetdance, urban, jazz, modern, techniek en funky dance voor onze jongere dansertjes. Iedereen is welkom vanaf 2,5 jaar (zowel beginnende als meer ervaren dansers). Onze lessen starten vanaf maandag 11 september. De hele maand september kunnen jullie alle lessen gratis proberen.

Meer info via www.scjdance.com, scjdance@gmail.com of 0485 64 16 45.