Lokaal dienstencentrum De Vlinder

OPGELET: Wegens de strijd tegen COVID 19 is het dienstencentrum momenteel gesloten en vinden er geen activiteiten plaats.

Wat?

De Vlinder is het lokale dienstencentrum van de gemeente Nieuwerkerken.

Het is een gezellige ontmoetingsplek, waar je elke weekdag terecht kan voor een babbel, een drankje (niet verplicht), het lezen van de krant en tal van activiteiten en vormingen. Iedereen is er welkom.

Waar en Wanneer?

De Vlinder is gelegen in een aparte ruimte vooraan in oc De Brug, Kerkstraat 129 in het centrum van Nieuwerkerken.

Onze ontmoetingsruimte is van maandag tot vrijdag vrij toegankelijk van 10u tot 16u30.

Activiteiten?

We organiseren een brede waaier van activiteiten. Hier werken we wel met inschrijvingen.

Het activiteitenoverzicht vind je in de bijlagen hieronder of in De Vlinder waar je ook altijd terecht kan voor info en inschrijvingen.

Doelstelling?

Met De Vlinder willen we als gemeente voluit inzetten op:

• Breed toegankelijke activiteiten
  • Laagdrempelige dienstverlening
  • Objectieve en transparante informatie en vorming
  • Detecteren van noden en signalen
  • Een sterk uitgebouwd vrijwilligersbeleid
  • Samenwerken met buurt, voorzieningen en verenigingen
  • Krachten van de buurt benutten en versterken
  • Burenhulp faciliteren en stimuleren

Centrumleider samen met vrijwilligers:

De dagelijkse leiding van De Vlinder valt onder de verantwoordelijkheid van centrumleider Jurgen Reniers. Je kan hem contacteren via jurgen.reniers@nieuwerkerken.be of op gsm 0499 56 03 29,

Maar de werking is enkel mogelijk dankzij de inzet van een ploeg vrijwilligers. Samen met de centrumleider werken ze activiteiten uit en zorgen ze voor de cafetaria/het onthaal.

Heb jij ook zin om vrijwilliger te worden, of wens je meer informatie? Maak dan zeker eens een afspraak met de centrumleider.

Centrumraad?

De werking van De Vlinder valt volledig onder de verantwoordelijkheid van het gemeentebestuur van Nieuwerkerken. Maar het bestuur laat zich hierin graag adviseren door de Centrumraad van De Vlinder. Deze komt enkele malen per jaar samen en adviseert de centrumleider en het gemeentebestuur voor de verdere uitbouw van de werking.

De centrumraad is samengesteld uit vertegenwoordigers van:

• De bezoekers van De Vlinder
  • De vrijwilligersgroep
  • De seniorenadviesraad en seniorenverenigingen

De centrumraad kan zich altijd laten bijstaan door deskundigen.

Interesse ? Neem contact met de centrumleider via jurgen.reniers@nieuwerkerken.be.

Waarvoor kan je bij ons terecht?