Kringlooptuinieren - thuiscomposteren

Op een hoop of in een vat of bakken?
Een belangrijke bijdrage om de afvalberg te verkleinen kunnen we leveren door zelf thuis ons groente-, fruit- en tuinafval te composteren. 
Wilt u uw organisch afval in de eigen tuin composteren?
Op het recyclagepark te Nieuwerkerken Ambachtstraat 1115 kunt u tegen voordelig tarief een compostrecipiënt aankopen. U koopt het rechtstreeks bij een bezoek aan het recyclagepark en betaalt met Bancontact.

compostbak in kunststof (Mono 120 - V met rechte zijden) - grotere tuin  € 60
compostvat (type Milko) met 1 beluchtingsstok per vat - kleinere tuin  € 30 
Thuiscomposteren=profiteren. Thuiscomposteren is goed voor het milieu én voor je tuin. Je bespaart op je afvalfactuur en je krijgt er gratis een kostbare grondstof bovenop. Compost verlucht de grond, houdt water langer vast en zorgt voor extra bodemleven en gezondere planten.
 
 

 
Iedereen kan thuiscomposteren en iedereen kan het leren !
-de compostmeesters/kringloopkrachten, die via Vlaco in samenwerking met Limburg.net gevormd werden, zullen u graag laten delen in hun kennis over hoe je compost kan maken en gebruiken in siertuin en moestuin. Daarnaast kunnen ze je heel wat tips geven over hoe je overtollig grasafval inzet voor mulching en oppervlaktecompostering, hoe snoeihout creatief in takkenwallen en vlechtwerken verwerkt kan worden, hoe je een kringlooptuin aanlegt en onderhoudt … en nog veel meer.
Sommigen kan je in jouw buurt persoonlijk contacteren of anders via de compofoon 011 48 03 73.
-brochures over thuiscomposteren en kringlooptuinieren zijn gratis te verkrijgen bij de milieudienst.
-via het internet: op website van de Vlaamse compostorganisatie Vlaco en de afvalintercommunale Limburg.net vindt u zeker de informatie die u zoekt over dit onderwerp: surft u eens op www.vlaco.be en www.limburg.net