Klimaattuincoach

Wil jij jouw tuin weerbaar maken voor hittegolven, lange perioden van droogte en wateroverlast? Wil je een tuin waarin het altijd heerlijk vertoeven is? Laat je dan adviseren door een Klimaattuincoach.

Wat biedt een Klimaattuincoach?

Een Klimaattuincoach is een gemotiveerde en ervaren tuinontwerper die volgende diensten levert:

  • Tuinbezoek: tijdens dit bezoek geeft de coach advies over grote en kleine maatregelen om jouw tuin klimaatrobuust te maken. Hij geeft tips over het aanplanten van gevelgroen, het omvormen van een stuk gazon tot een bloemrijk grasland of het aanleggen van een wadi. Hierbij rekening houdend met de eigenschappen van de tuin en de wensen van de eigenaar.
  • Schriftelijk verslag en vlekkenplan: je ontvangt binnen de twee weken na het bezoek een schriftelijk verslag met alle tips en mogelijkheden voor de tuin en een vlekkenplan of schets van de voorgestelde aanpassingen.
  • Klimaattuinkrant en praktische fiches: via de Klimaattuinkrant geven we extra tips en voorbeelden en verwijzen we naar praktische fiches, waarmee je zelf aan de slag kan.

Met het advies van de Klimaattuincoach, het vlekkenplan en de praktische fiches kan je zelf jouw tuin klimaatrobuust (her)inrichten of gericht op zoek gaan naar ondersteuning hierbij.

Opgelet: De Klimaattuincoach neemt niet de plaats in van een tuinarchitect. Hij levert een schematisch plan af met mogelijke maatregelen, maar geen detailplan of beplantingsplan.

Wil je graag beroep doen op een klimaattuincoach? Vul dan volgend inschrijfformulier in: https://www.nieuwerkerken.be/klimaattuinen. 

Meer informatie over de klimaattuinen vind je op https://duurzamelimburgsegemeenten.be/campagne-limburgse-klimaattuinen-voor-inwoners.