Huisartsenwachtpost 38

Gepubliceerd op woensdag 13 november 2019 13.35 u.
De huisartsen van Borgloon, Gingelom, Heers, Nieuwerkerken en Sint-Truiden zullen vanaf 15 november 2019 tijdens weekends en feestdagen vanuit een Huisartsenwachtpost werken.

Eén van de taken van een Huisartsenkring is de organisatie van wachtdiensten.

De voornaamste drijfveer voor de huisartsen uit de regio tot het oprichten van een Huisartsenwachtpost waren volgende punten:

  • hoge kostprijs van de telefoongesprekken voor u als patiënt
  • de wisselende locatie van de huisarts van wacht
  • het onvoldoende gekend zijn van de huisartsenwachtdienst met als gevolg het overbelasten van de spoeddienst

Alle 61 huisartsen die werkzaam zijn in het gebied, zullen tijdens weekends en feestdagen beurtelings instaan voor de zorg van ongeveer 75 000 inwoners. 

De Huisartsenwachtpost zal bereikbaar zijn op het nummer 089 59 00 59

tijdens de openingsuren van de wachtpost.

De Huisartsenwachtpost is elk weekend geopend van vrijdagavond 19.00 uur tot maandagochtend 8.00 uur.

Tijdens feestdagen gaat de wachtpost open de avond voor de feestdag vanaf 19.00 uur tot de ochtend na de feestdag 8.00 uur.

Naast de arts(en) van wacht is telkens een receptioniste en een chauffeur aanwezig. De receptionisten staan in voor het onthaal en voor het beantwoorden van de telefoons.

De chauffeur begeleidt de arts op huisbezoek in een medisch goed uitgeruste wagen.

De Huisartsenwachtpost is gelegen Diestersteenweg 106 te 3800 Sint-Truiden. Dit is direct naast het Sint-Trudoziekenhuis. Parkeren kan op de parking van het ziekenhuis.

Door de ligging naast het Sint-Trudoziekenhuis is er een goed contact en een nauwe samenwerking.

Op weekdagen (van maandag tot en met donderdag) zult u de arts van wacht ook enkel nog via het nummer 089 59 00 59 kunnen bereiken. Na het intoetsen van uw postcode wordt u automatisch doorgeschakeld naar de wachtdoende arts van uw zone. Hij/ zij werkt vanuit zijn/haar eigen praktijk.