Gratis huiskamerconcerten van 1 november t.e.m. 17 december

Gepubliceerd op maandag 18 september 2023 9.50 u.
Onder het motto ‘Nodig eens een artiest uit in je living’ worden ook dit jaar weer huiskamerconcerten georganiseerd.

Zou jij graag je living eens zien als mini-concertzaal? Prik dan een datum tussen 1 november en 17 december en neem contact op met huiskamerconcerten@herk-de-stad.be of 013 35 99 53.

Stad Herk-de-Stad zorgt voor de uitnodigingen die jullie kunnen verdelen onder vrienden en familie. Gemeente Nieuwerkerken zorgt voor de betaling van de door jouw gekozen artiesten, je hoeft zelf dus niets te betalen. Je bent uiteraard vrij om je gasten te trakteren op een drankje en/of een hapje tijdens de pauze of na het optreden.

Meer informatie over de artiesten vind je in de flyer in bijlage.

Opgelet: In het verleden hebben we gemerkt dat sommige mensen een huiskamerconcert organiseren i.f.v. een grootschalige festiviteit. Die grootschaligheid hoeft geen probleem te zijn, zolang het publiek respecteert wat de bedoeling is van een huiskamerconcert. Met onze huiskamerconcerten trachten wij namelijk cultuur te bieden aan mensen die er niet dagelijks mee in contact komen op een voor hen toegankelijke locatie.

Wij kunnen alleen maar toejuichen dat organiserende gezinnen een hapje en drankje aanbieden tijdens een concertavond en dat na het optreden een gezellig feestje volgt. Maar we hopen wel te mogen verwachten dat, gedurende het optreden, de aandacht van het publiek onverdeeld naar onze artiesten gaat. Het is aan de organisator om dit in goede banen te leiden. 

Enkele tips:
- Plaats geen receptietafels waar mensen staan om te babbelen.
- Plaats de stoelen en/of zetels in een halve cirkel voor de artiesten en niet te ver van hen verwijderd.

Contact: huiskamerconcerten@herk-de-stad.be of 013 35 99 53