Evenement organiseren - herbruikbare bekers Limburg.net

Vanaf 1 januari 2020 is het op alle evenementen – van schoolfeesten tot grote festivals – verboden om drank te serveren in wegwerpbekertjes, blikjes of petflesjes.  Achter de toog/backstage kan wel nog gewerkt worden met eenmalige drankverpakkingen maar deze moeten wel gesorteerd en gerecycleerd worden. Glazen retourflessen of dranken van de tap (voor bieren of via een postmixsysteem ook voor water, frisdranken, wijn en cocktails) zorgen sowieso voor minder afval en zijn dus een goede keuze. Kies je als organisator toch nog voor wegwerpbekers? Dan moeten deze voor 90 procent (en vanaf 2022 voor 95 procent) opnieuw ingezameld en gerecycleerd worden.

Om organisatoren van kleinschalige evenementen te helpen stelt Limburg.net herbruikbare drankbekers, met bijhorende bakken, ter beschikking van de sport-, cultuur-, jeugd- en buurtverenigingen, onderwijsinstellingen en gemeentelijke diensten. Met deze uitleendienst wil Limburg.net haar burgers en gemeenten helpen bij het beperken van hun afval en hen aanzetten evenementen duurzaam te organiseren. Limburg.net beschikt over ongeveer 150 000 bekers.

Meer informatie over het aanbod van Limburg.net kan je terugvinden op de website van Limburg.net (scroll volledig naar beneden om alle informatie te zien!). Een praktische handleiding rond het opzetten van retoursystemen en het organiseren van duurzame evenementen kan je terugvinden op www.groenevent.be.