Evenement organiseren - feestloket

Indien je een openbaar evenement organiseert moeten er heel wat vergunningen afgeleverd worden door verschillende gemeentelijke en externe diensten om wettelijk in orde te zijn. Door de strengere en steeds toenemende regelgeving en vereisten qua veiligheid bij de organisatie van evenementen dient de gemeente advies te vragen aan brandweer en politie en soms aan De Lijn en Agentschap Wegen en Verkeer voordat er toestemming kan gegeven worden.

Daarom is het heel belangrijk dat je tijdig je aanvraag doet. Voor grotere evenementen (vanaf 500 personen), bij evenementen in open lucht of waarbij tenten of tribunes worden geplaatst, voor evenementen waarvoor de verkeersregeling veranderd moet worden, is aanvragen 3 maanden vóór de activiteit een must.

Dienst vrije tijd neemt alle aanvragen in ontvangst, vraagt de nodige adviezen aan bij de externe diensten (politie, brandweer, wegen en verkeer), verzamelt de vergunningen afgeleverd door de verschillende gemeentelijke diensten en bezorgt de uiteindelijke goedkeuring van het gemeentebestuur aan de organisator.

Ook de organisatie van wielerwedstrijden moet drie maanden op voorhand worden aangevraagd.