Erediensten

Kozen

Patroonheilige: Sint-Laurentius

Zaterdagmis: zaterdag om de 14 dagen om 18.30 uur

Datum Eerste Communie: 1ste zondag van mei (11.30 uur kerk Kozen)

Datum Vormsel: Pinksteren (10.30 uur kerk Nieuwerkerken)

• Danielle Aerts, Opcosenstraat 117, tel. 011 31 30 28
  • Agnes Hasevoets, Breestraat 47, gsm 0497 60 55 40

Wijer

Patroonheilige: Sint-Pietersbanden, Heilige Lucia

Zondagmis: zondag om de 14 dagen om 9 uur

Datum Eerste Communie: 1ste zondag van mei (9.30 uur kerk Wijer)

Datum Vormsel: Pinksteren (10.30 uur kerk Nieuwerkerken)

Nieuwerkerken

Patroonheilige: Sint-Pieter

Zondagmis: elke zondag om 10.30 uur

Datum Eerste Communie: Hemelvaartsdag 10.30 uur

Datum Vormsel: Pinksteren 10.30 uur

Het Huis van de Mens

Bij het Huis van de Mens kan je terecht voor:

• een niet-kerkelijke uitvaartplechtigheid. Samen met de nabestaanden wordt een levensverhaal van de overledene geschreven, gewenste muziek,… dit alles vormt een persoonlijke en serene plechtigheid die door onze consulent wordt uitgevoerd op de gewenste locatie (crematorium, zaal, begraafplaats).
  • huwelijksplechtigheden, geboorteplechtigheden, lentefeesten, feesten Vrijzinnige Jeugd. (telkens is de werkwijze vergelijkbaar: de mensen geven zelf inhoud en vorm aan de plechtigheid die door de consulent tot een geheel wordt verwerkt en uitgevoerd op gewenste locatie.
  • bij het Huis van de Mens kan iedereen terecht, van welke levensbeschouwing ook, voor een vertrouwelijk gesprek, een luisterend oor. De consulent biedt geen kant- en klaar oplossingen, maar ondersteunt de cliënt bij het vinden van eigen antwoorden.
  • informatie bij het invullen van de wilsverklaring inzake euthanasie, orgaandonatie, de wijze van teraardebestelling.
  • in Sint-Truiden zijn er drie socio-culturele lidverenigingen. Het Willemsfonds, De Humanistische Vrijzinnige Vereniging Haspengouw, en de Humanistische Jongeren (HU!DA).

Het Huis van de Mens Sint-Truiden is open maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur of na afspraak 's avonds of in het weekend.

Contact: Els Paredis, vrijzinnig humanistisch consulent, een initiatief van deMens.nu, Kazernestraat 10/001 3800 Sint-Truiden Tel. 011 88 41 17

els.paredis@deMens.nu
sinttruiden@deMens.nu