Digipunt Nieuwerkerken: voor al je digitale vragen

Gepubliceerd op maandag 8 juli 2024 9.41 u.
In samenwerking met het Truiers Digicenter beschikt ook Nieuwerkerken over een digipunt. Hier kan je terecht met al je grote of kleine vragen over computers, smartphones en digitale toepassingen.

Zit je met een (eenvoudige) digitale vraag, maar is er niemand die je verder kan helpen? In het digipunt is een medewerker van het Truiers Digicenter aanwezig die je helpt met onder meer:

• Het installeren of gebruiken van apps (itsme, QR code scanner, WhatsApp, schoolapps, ...)
  • eID installeren en gebruiken
  • Een veilig wachtwoord aanmaken
  • Het invullen van een online formulier
  • Online afspraken maken
  • Tickets online boeken
  • Vragen in verband met de instellingen van je toestel
  • Betalen met Payconic
  • Een document digitaal aanvragen
  • Phishing herkennen en voorkomen
  • ...

Deze dienstverlening is volledig gratis. Een afspraak maken is niet nodig.

Tijdens de zomermaanden (juli, augustus en september) kan je nog steeds 2 keer per maand op donderdagvoormiddag met je vragen terecht bij het digipunt in de cafetaria van LDC De Vlinder, maar er is geen vast ritme door de vakantie. De datums zijn:

• Donderdag 4 juli tussen 9.30 en 11.30 uur
  • Donderdag 18 juli tussen 9.30 en 11.30 uur
  • Donderdag 1 augustus tussen 9.30 en 11.30 uur
  • Donderdag 29 augustus tussen 9.30 en 11.30 uur
  • Donderdag 12 september tussen 9.30 en 11.30 uur
  • Donderdag 26 september tussen 9.30 en 11.30 uur

Opgelet: Heb je hulp nodig bij zaken zoals het inloggen op een overheidswebsite of het digitaal indienen van een aanvraag? Breng dan zeker je identiteitskaart en bijhorende pincode mee.

Voor meer informatie kan je contact opnemen via het nummer 0470 56 08 36.