“De Grote Netwerf” van Telenet in onze gemeente

Gepubliceerd op woensdag 30 mei 2018 11.29 u.
Vanaf 1 juni 2018 werkt Telenet gedurende 3 maanden aan hun netwerk in onze gemeente.

Telenet breidt zijn kabelnetwerk in Vlaanderen en Brussel uit, zodat deze regio’s over het grootste 1 GigaHertz-netwerk in Europa zal beschikken. Hiervoor moeten alle 150.000 versterkers in het vaste netwerk vervangen worden en 1.8 miljoen andere componenten zoals splitters en taps worden aangepast. Nadat de werken zijn afgerond, zullen alle Telenet klanten tegen 1 gigabit per seconde kunnen surfen.

Alle klanten van Telenet zullen hiervan voordelen ondervinden en klaar zijn voor het toenemende dataverkeer in de toekomst. Zo’n 250 techniekers worden opgeleid om de werken aan het netwerk uit te voeren.

Wat betekent dit voor Telenet klanten?

Vanaf 1 juni 2018 en de drie daaropvolgende maanden zal Telenet werken uitvoeren in Nieuwerkerken, Binderveld, Kozen en Wijer. Hiervoor zullen in principe geen wegen of voetpaden moeten open gebroken worden. Ook hoeven er geen aanpassingen aan de binnenhuisinstallatie van de klant te gebeuren. Telenet doet er alles aan om de netwerkaanpassingen per site in één werkdag tussen 7.30 en 18 uur uit te voeren. Gedurende die dag zijn er mogelijk onderbrekingen op de Telenet internet-, televisie- en vaste telefoniediensten. Na 18 uur zal iedereen in principe terug gebruik kunnen maken van zijn Telenet diensten. Op de omliggende werkdagen zijn er mogelijk korte onderbrekingen. Er is geen impact op het mobiele GSM netwerk.

Communicatie naar klanten toe

Alle Telenetklanten (particulieren en zakelijke) worden individueel en zo duidelijk mogelijk verwittigd over de exacte datum van de werken in hun straat via brief, e-mail en/of, sms. Telenet kan helaas niet verbouwen zonder stof. Alle klanten zullen enige hinder ondervinden van deze verbeteringswerken. Het bedrijf verontschuldigt zich hiervoor alvast.

  • Meer informatie: www.telenet.be/degrotenetwerf
  • Gratis 0800-nummer voor particulier klanten: 0800 60 600
  • Gratis 0800-nummer voor zakelijke klanten: 0800 60 800