Corona: geen bloesemtoerisme dit jaar!

Gepubliceerd op woensdag 25 maart 2020 10.41 u.
De prachtige bloesems in Haspengouw komen eraan. Geniet ervan, maar ENKEL in je eigen omgeving. Je mag je NIET MET DE WAGEN OF FIETS VERPLAATSEN om ergens te gaan wandelen. Bloesemtoerisme is NIET toegestaan!

👮 De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken zal hier zeker ook controles op uitvoeren en overtreders verbaliseren.De boete bedraagt 250 euro voor het niet naleven van deze maatregelen.👮

Woon je in de buurt van bloesems volg dan deze strikte voorwaarden:

👉 Fysieke activiteit buiten, zoals wandelen, joggen, fietsen, blijft toegestaan maar ENKEL in je onmiddellijke omgeving, de buitenlucht is immers gezond.

👉 Je mag in je eentje wandelen en met het gezin waar je mee samenwoont. Ben je alleen? Dan mag er één vaste andere persoon van buiten het gezin en uit de buurt meewandelen. Natuurlijk met gepaste afstand, minstens 1,5 meter uit elkaar.

👉 Samen met vrienden of andere familieleden wandelen is NIET TOEGESTAAN.

👉 Als je andere mensen onderweg tegenkomt: hou afstand!

👉 Ook jezelf verplaatsen met de wagen om een wandeling te maken is NIET TOEGESTAAN. Wandel thuis in de buurt van de woning. Je verplaatsen MET DE FIETS OF WAGEN naar andere streken en wandelgebieden is niet toegestaan!

👉 Hetzelfde geldt voor fietstochten; FIETS ENKEL IN JE OMGEVING en keer weer rechtstreeks naar huis.

👉 Speeltuinen, -bossen en picknicktafels zijn afgesloten! Maak dus GEEN tussenstop op deze plaatsen.

👉 Tot slot gelden de normale regels: blijf op de paden en betreed geen natuurgebieden of bossen die niet publiek toegankelijk zijn. Heb respect voor de natuur: doe niet aan sluikstorten!

We hopen dat we snel uit deze moeilijke periode geraken, dit zal enkel mogelijk zijn als we allemaal de regels respecteren en naleven.

👉 Meer informatie over corona: www.info-coronavirus.be of bel het gratis nummer 0800 14 689