Gratis opleiding reanimeren met AED-toestel

Door een AED (of automatisch externe defibrillator) te gebruiken, stijgen de overlevingskansen van het slachtoffer aanzienlijk. Het draagbaar toestel bepaalt autonoom of een elektrische schok het slachtoffer kan helpen. Bovendien hoef je geen technische knobbel te zijn om een AED te gebruiken: het toestel geeft duidelijke, gesproken instructies hoe je het gebruikt.
Een lesgever van het Rode Kruis leert je hoe je met een AED-toestel werkt en wat de belangrijkste principes zijn van hartmassage en beademing. Voor iedere deelnemer is een handboekje voorzien. Iedereen die deze opleiding volgt, krijgt nadien ook een deelnameattest van het Rode Kruis.
Inschrijving voor de opleiding is verplicht via het inschrijfformulier op www.nieuwerkerken.be/aed, via mail naar preventie@nieuwerkerken.be of telefonisch via 011 48 03 77. Vermeld je naam, adres, geboortedatum, tel.nr. en e-mailadres.

Gemeente Nieuwerkerken

Filter op categorie