Doe mee aan de 10 000 stappenclash en stap Nieuwerkerken naar de overwinning

Gepubliceerd op woensdag 24 april 2024 16.17 u.
Gemeente Nieuwerkerken doet mee met de grote Vlaamse stappenclash. Van 1 tot 31 mei 2024 nemen we het op tegen andere steden en gemeenten in een wedstrijd om zoveel mogelijk stappen te zetten. Alle gemeenten in Haspengouw doen mee, welke gemeente stapt het meest?

Doe jij ook mee en stap je Nieuwerkerken mee naar de overwinning? Het is niet alleen goed voor je gezondheid, je maakt bovendien ook nog kans om leuke prijzen te winnen!

Hoe kan je meedoen?

• Stap 1: Registreer je gratis op 10000stappen.be of in de app '10.000 stappen'.
  • Stap 2: Word lid van de groep ‘Nieuwerkerken’.
  • Stap 3: Beweeg, stap, wandel zoveel mogelijk gedurende de maand mei. Elke stap telt voor gemeente Nieuwerkerken!
  • Stap 4: Tel je stappen met een klassieke stappenteller, activity tracker of smartphone-app.
  • Stap 5: Koppel je Google Fit, iHealth, Garmin of Fitbit aan 10.000 stappen. Of geef (dagelijks) je gezette stappen handmatig in op de 10.000 stappen-website of app ten laatste op zondag 2 juni 2024.

Een infofiche over hoe je kan deelnemen via de app of website vind je onderaan deze pagina.

Een handleiding en veelgestelde vragen over de stappenregistratietool vind je hier.

Wat kan je winnen?

Door deel te nemen aan de 10 000 stappenclash maak je kans om volgende prijzen te winnen:

• 3 waardebonnen van 50 euro
    • 1 bon van Torfs
    • 1 bon van Decathlon
    • 1 bon van A.S. Adventure
  • 1 activity tracker van Garmin

De prijzen worden verloot onder de deelnemers met een publiek profiel die dagelijks hun stappen hebben geregistreerd in de maand mei én die dagelijks minimaal 5000 stappen hebben gezet.

De winnaars worden via de Facebookpagina van gemeente Nieuwerkerken bekendgemaakt. De prijzen kunnen afgehaald worden in het sociaal huis tijdens de openingsuren. Indien een winnaar zich niet komt aanmelden binnen de 7 dagen na bekendmaking wordt de prijs opnieuw verloot.

Het volledige wedstrijdreglement vind je onderaan deze pagina.

Waar kan je gaan wandelen in Nieuwerkerken?

Onze gemeente is de ideale uitvalsbasis om al wandelend te ontdekken. En je hoeft hiervoor niet eens zelf een wandelroute uit te stippelen. Nieuwerkerken heeft namelijk 6 bewegwijzerde wandelingen:

1. Elsbroekswandeling - blauwe pijlen - 12 km – 17 000 stappen
  2. Schelfheidewandeling - groene pijlen - 5 km – 7 000 stappen
  3. Panoramawandeling - oranje pijlen - 5,5 km – 8 000 stappen
  4. Gelukswandeling - bordjes 'gelukswandeling' – 10 km – 14 000 stappen
  5. Kerckhemwandeling - rode pijlen - 12 km – 17 000 stappen
  6. Russelenwandeling - gele pijlen - 7,5 km – 11 000 stappen

Meer informatie over de wandelingen vind je hier.

De campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s.