Werken Kerkstraat en Heuvelstraat - bereikbaarheid

Vanaf maandag 18 september tot eind december 2017 zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn:
- in de Kerkstraat: tussen het straatje naar de sporthal en het funerarium Vranken.
- in de Heuvelstraat: tussen boomkwekerij Carolus tot de aansluiting met de Kerkstraat.
De aannemer voorziet een omleiding voor het doorgaand verkeer in de Heuvelstraat via de Klein Tegelrijstraat en in het centrum via de Kasteelstraat en de Kloosterstraat in beide richtingen.
De sporthal en de achterzijde van de school blijven bereikbaar via het kruispunt Kerkstraat-Kasteelstraat.
Oc De Brug, de krantenwinkel, de bank en de verzekeringsinstelling, de bakker en het funerarium zijn bereikbaar via de Kerkstraat - zijde gemeenteplein.

Wat uitleg over de werken:
De nieuwe rioleringsbuizen, waardoor het regenwater van het centrum van Nieuwerkerken zal afgevoerd worden naar de Raasbeek, zijn vanuit het Groothertogdom Luxemburg aangekomen. Ze hebben een diameter van 1.5 meter.
Vanaf maandag 18 september 2017 zal aannemer Kumpen met de plaatsing starten. De Heuvelstraat is dan onderbroken. Binnenkort komt langs deze nieuwe rioolstreng nog een nieuwe riool te liggen met een diameter van 1 meter voor de afvoer van het huishoudelijk afvalwater van Nieuwerkerken centrum tot aan de collector van Aquafin langs de Raasbeek. Deze twee nieuwe rioolstrengen vervangen de oude riolering met een diameter van 1 meter, die in het verleden op diverse plaatsen in het centrum voor wateroverlast heeft gezorgd.

Gepubliceerd op : 14-09-2017

madiwodovrzazo
21/12 : Dorpsrestaurant
Kan u moeilijk ter plaatse raken of wenst u meer info, neem dan contact op met het... Meer...