Intergemeentelijke cultuurcheque

een afbeelding van de cultuurcheque voor 2014De intergemeentelijke cultuurcheque is geldig in Geetbets, Halen, Herk-de-Stad, Lummen en Nieuwerkerken (cultuurcheque versie 2017).


Cultuur en Kunst moet grenzen verleggen. Soms letterlijk: zo reiken Geetbets, Halen, Herk-de-Stad, Lummen en Nieuwerkerken samen een (intergemeentelijke) cultuurcheque uit aan al hun meerderjarige inwoners.

 

Iedere meerderjarige inwoner van deze vijf gemeenten krijgt jaarlijks twee cheques ter waarde van 5,00 EUR. M.a.w. een korting van 10,00 EUR per persoon per kalenderjaar.

 

Deze cultuurcheques kan je enkel gebruiken bij gemeentelijke cultuuractiviteiten (avondvoorstellingen). Maar wél in de vijf gemeenten, niet enkel in je eigen gemeente. Activiteiten georganiseerd door verenigingen of commerciële initiatieven komen niet in aanmerking. Opgelet: de cheques moeten door de gebruikers (behoorlijk ingevuld), persoonlijk (enkel cheques voor eigen gezinsleden, niet voor buren of vrienden) afgegeven worden aan de cultuurdienst bij het afhalen van de inkomkaarten. Het gebruik van de cheques wordt geregistreerd in een centrale databank.

 

Een concreet voorbeeld om het helemaal te verduidelijken. Een Halenaar gaat naar De Markthallen in Herk-de-Stad, gebruikt daar een eerste cultuurcheque en krijgt zo een korting van 5,00 EUR op de voorstelling van Artiest X in De Markthallen, de tweede cultuurcheque gebruikt hij dan weer om een voorstelling in Nieuwerkerken bij te wonen waar hij eveneens een korting van  5,00 EUR krijgt voor artiest Y. Opgelet: per voorstelling mag er maar 1 cultuurcheque worden ingeschakeld. 

 

Voor meer informatie kan u terecht op de cultuurdiensten van de deelnemende gemeenten :

Momenteel zijn er vooral voorstellingen in de Markthallen (www.demarkthallen.be) en in oc De Brug of buurthuis Ter Cose in Nieuwerkerken (evenementen. Je kan enkel cultuurcheques gebruiken voor gemeentelijke activiteiten waar dit vermeld wordt). In Halen( www.halen.be) zijn er sporadisch voorstellingen. Lummen en Geetbets hebben geen eigen programmatie.

Contact

madiwodovrzazo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31