Sport : opleidingscursussn

Een goede sporttechnische omkadering is één van de basisvoorwaarden om een kwalitatief hoogstaand sportaanbod te realiseren. Het Bloso heeft de decretale opdracht gekregen om de sportkaderopleiding te organiseren via het vastleggen van vormingsprogramma's en de organisatie van de vormingscursussen voor sporttechnische en bestuurskaders.

Om deze opdracht te realiseren werd de Vlaamse Trainersschool (VTS) opgericht als samenwerkingsverband tussen het Bloso, de Vlaamse sportfederaties, de Vlaamse universiteiten en hogescholen met een de kleuters rusten even uit met hun begeleideropleiding Lichamelijke Opvoeding.

De Vlaamse Trainersschool richt zich in de eerste plaats tot de vele vrijwilligers die in de sportclubs actief zijn. De clubs hebben er inderdaad alle belang bij te kunnen beschikken over goed gevormde lesgevers, trainers en begeleiders. Zo zal de dienstverlening aan zowel de competitief als aan de recreatief gerichte sporters verbeteren en zal ook de kwaliteit van de sportbeoefening erop vooruit gaan. Terecht wordt zowel door de sportbeoefenaars zelf als door de ouders van de kinderen en jongeren die aan sport doen, veel belang gehecht aan goed opgeleide en kwaliteitsvolle trainers en begeleiders. De opleidingen die de VTS organiseert bieden dan ook een waaier aan mogelijkheden om zich in diverse sporttakken als initiator, instructeur of trainer verder te bekwamen.

Het volledig aanbod voor de sportkaderopleidingen kan worden gedownload. 

 

Contact

madiwodovrzazo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31