Boodschappendienst

Voor wie?

De boodschappendienst wordt georganiseerd voor alle inwoners van Nieuwerkerken, ongeacht hun leeftijd of hun inkomen, die door een beperkte mobiliteit omwille van gezondheidredenen niet zelf naar de winkel kunnen gaan. Deze beperktheid moet bewezen worden door een eenvoudig attest van de huisarts of behandelende geneesheer.

 

Hoe vervloopt mijn aanvraag?

U dient uw aanvraag in via de sociale dienst. Bij iedere aanvraag gebeurt een sociaal onderzoek. Op het ogenblik van de aanvraag zal steeds een huisbezoek plaats vinden om de zorgvraag van de zorgvrager in te schatten en de dienstverlening op maat te verzorgen.

 

Werkwijze

Er worden boodschappen gedaan op dinsdag en donderdag, tussen 9u00 en 17u00. Enkel voor dringende boodschappen kan hiervan afgeweken worden.

Dringende boodschappen zijn:

  • medicatie voorgeschreven door de dokter, die nog dezelfde dag moet opgestart worden
  • Na ontslag in het ziekenhuis en er niemand anders boodschappen kan doen.
  • Na overleg met de sociale dienst OCMW Nieuwerkerken

Er moet minstens 1 dag op voorhand verwittigd worden als men wil gebruik maken van de boodschappendienst. Dit gebeurt steeds via de sociale dienst van het OCMW Nieuwerkerken. Er wordt een uur afgesproken wanneer de vrijwilliger het boodschappenlijstje en het geld komt halen. Er mag alleen contant geld meegegeven worden. GEEN bankkaarten.

Naast geld mag men ook volgende zaken meegeven:

Papieren

maaltijdcheques

Kortingsbonnen

Klantenkaarten

Nadien worden de boodschappen netjes binnengebracht door de vrijwilliger. De aankoopbewijzen worden aan u bezorgd en het wisselgeld wordt geregeld. Tenslotte tekent/stempelt de vrijwilliger de beurtenkaart af.

Afzeggen

Rekening houdend met overmacht, vragen wij om de sociale dienst van OCMW Nieuwerkerken minstens 1 dag op voorhand te verwittigen indien er toch geen boodschappen moeten gebeuren. Het is niet noodzakelijk om de vrijwilliger op de hoogte te brengen.

 

Wat is de kostprijs?

Op het OCMW Nieuwerkerken, of via de vrijwilliger, kan er een 5- of een 10-beurtenkaart gekocht worden. Per beurt kan men op maximum 3 plaatsen laten boodschappen doen en dit binnen een kader van ca. 20 km.

  • 5-beurtenkaart €20
  • 10-beurtenkaart €30

 

Reglement

Contact

madiwodovrzazo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31