Geen reclame, telefonische aanbiedingen, telefoongidsen meer?

We worden om de haverklap bestookt met drukwerken, telefonische oproepen, enkele loodzware telefoongidsen. Onder andere uit ecologisch standpunt, in het digitale tijdperk des te meer, is het nuttig om hier een halt aan toe te roepen. Hieronder enkele manieren om dat met enkele clicks te doen.

 

Geen ongevraagde reclame op naam meer? 

U wenst geen ongevraagde reclame op naam meer te ontvangen via de post of per telefoon, van geen enkel bedrijf dat lid is van de bdma (Belgian Direct Marketing Association)? De Robinson-lijst biedt u de oplossing.

Welke bedrijven zijn lid van de bdma?

Klik hier en ontdek de ledenlijst van de bdma. Or surf naar de bdma website www.bdma.be en klik op de button "Who's who?" op de homepagina.

Hoe werkt de Robinson-lijst ?

Wilt u weten hoe de Robinson-lijst precies werkt? Wat er gebeurt met de gegevens die u opgeeft? Hoe lang het duurt vooraleer u niet meer gecontacteerd wordt? Of deze dienst echt helemaal gratis is? Klik dan hier en u krijgt meer informatie over de Robinson-lijst, alsook een antwoord op de meest gestelde vragen.

Hoe komt u aan mijn naam?

Waarom en hoe contacteren bedrijven u persoonlijk, zelfs zonder dat u hierom gevraagd hebt ? Waar en hoe komen ze aan uw naam? Welke rechten heeft u als consument? Voor een antwoord op deze en andere vragen, klik hier.

De Robinson-lijsten

Door u in te schrijven op de Robinson-lijst, geeft u aan de bedrijven te kennen dat u geen reclame op naam meer wenst te ontvangen van geen enkel bedrijf dat lid is van de bdma (Belgian Direct Marketing Association). de bdma (Belgian Direct Marketing Association)ontwikkelde twee verschillende Robinson-lijsten :

· Robinson Phone om geen reclame-aanbiedingen per telefoon meer te ontvangen
· Robinson Mail om geen reclame op naam per post meer te ontvangen

N.B.: Er bestonden andere Robinson-lijsten, maar deze werden n.a.v. de getroffen schikkingen van de wetgever verwijderd. Het gaat hier over de Robinson-lijsten Fax, E-mail en SMS. Namelijk, de bedrijven die consumenten willen bereiken die niet klant zijn, moeten bij wet de consument toestemming vragen om zijn/haar faxnummer, emailadres of GSM-nummer (voor SMS-acties) te gebruiken.

 

www.robinson.be

 

 

Geen ongeadresseerd drukwerk meer in mijn bus?

 

Hiervoor kan u via onze milieudienst stickertjes aanvragen om op je brievenbus te kleven. Je hebt de keuze tussen helemaal geen ongeadresseerd drukwerk (behalve de officiële berichtgeving van de overheid (b.v. infozine en nieuwsbrieven van het gemeentebestuur, politiekrant, …) te ontvangen, of nog wel de regionale pers (weekkrant, passé partout, …) maar niet de losse reclamefolders in je bus bezorgd te krijgen.

 

Info: milieu@nieuwerkerken.be of 011 48 03 73, sociaal huis, Kerkstraat 113

 

 

Niet langer telefoongidsen ontvangen?

 

Via deze link kan u melden dat u geen gedrukte exemplaren van de witte gids en gouden gids meer wenst te ontvangen. Als u dat voor half oktober doet, heeft dat effect op het daaropvolgende jaar:

 

www.goudengids.be/businesscenter/uitschrijven-gidsen

madiwodovrzazo
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31